Az orvvadászok ellen küzdött egy brit katona Malawiban, amikor megölte egy elefánt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 22 éves Mathew Talbot épp egy orvvadászat elleni műveletben vett részt Malawiban, amikor vasárnap megölte egy elefánt. Az esettel kapcsolatban Penny Mordaun brit védelmi miniszter megjegyezte, hogy ez a tragédia is emlékeztet arra, milyen veszélyeknek vannak kitéve a katonák, miközben próbálják megvédeni a legveszélyeztetettebb fajokat azoktól, akik hasznot akarnak húzni a vadvilág lemészárlásából. 

Jelenleg 120 brit katona teljesít szolgálatot Malawiban, akiket kifejezetten azért vezényelték az országba, hogy részt vegyenek az orvvadászok elleni harcban, segítenek a vadőrök kiképzésében és az adatok elemzésében. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.