Baltával hasogatják le a turistajelzéseket a Hármashatár-hegynél

természet
2019 május 07., 10:45

Az Index azt írja, a napokban többen jelezték a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetének, hogy a Hármashatár-hegy környékén valaki baltával hasítja le a fák kérgére festett turistajelzéseket.

photo_camera Fotó: parkerdo.hu

Ez veszélyes, mert így a túrázók eltévedhetnek, ráadásul a fák is belepusztulhatnak, mert a hasogatás a kambiumban és szíjácsban is károkat okoz, és utat enged a kórokozóknak a fatestbe.

Azt kérik, aki megcsonkított fát lát, tegyen bejelentést az informacio@pprt.hu címen.

De hasonló felhívást adott ki a Magyar Természetjáró Szövetség is: valaki baltával tünteti el az élő fákra és villanyoszlopokra felfestett kék sávokat, a bejelentések többsége a Fenyőgyöngye és a Hármashatár-hegy környékéről érkezett. Megtették a szükséges jogi lépéseket a hatóságok felé. Nekik a bejelentes@termeszetjaro.hu címre lehet írni. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.