Betilthatják az arcfelismerő technológiákat San Franciscóban

San Francisco lehet az első amerikai város, amelyik megtiltja a hatóságoknak, köztük a rendőrségnek is, hogy arcfelismerő technológiákat alkalmazzanak. Az erről szóló rendeletet a városi tanács hétfőn egyhangúlag szavazta meg, és a felügyelőtanács május 14-én dönthet róla.  Aaron Peskin, a rendelet előterjesztője arról beszélt, hogy nem akarnak rendőrállamban élni. Ugyanakkor a technológia pontosságát is kétségbe vonta. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.