Minden tanár felmondott a kecskeméti Waldorf-iskolában az igazgatóváltás után

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén, írja a Hiros.hu. A helyi lap szerint így a következő tanév szeptemberére egyetlen olyan Waldorf képesítéssel rendelkező tanító sem marad az intézményben, aki jelenleg még ott dolgozik. 

A Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért csoport szerint kialakult helyzet miatt eddig több mint 30 gyereket vettek ki a szarkási iskolából a szülők. Nagy részük magántanulói státuszban folytatja tanulmányait, hogy a következő tanévet már az eddigi tanítójukkal kezdhessék meg. A többiek másik iskolákba kerültek. 

Az ügy előzménye, hogy március 24-től azonnali hatállyal leváltották Balla Beátát, a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét. Az Index szerint vele szemben az volt a kifogás, hogy nincs meg a szükséges végzettsége, miközben épp három hónapja lett volna hátra a képesítés megszerzéséhez. Az új igazgató, Farkas Zsuzsanna másnap kirúgott két pedagógust, sőt egyiküket ki is tiltotta az intézményből. A tantestület válaszul egységesen táppénzre ment, és a gyerekek többsége otthon maradt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.