Minden tanár felmondott a kecskeméti Waldorf-iskolában az igazgatóváltás után

oktatás
2019 május 07., 14:09
comments 326

Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén, írja a Hiros.hu. A helyi lap szerint így a következő tanév szeptemberére egyetlen olyan Waldorf képesítéssel rendelkező tanító sem marad az intézményben, aki jelenleg még ott dolgozik.

A Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért csoport szerint kialakult helyzet miatt eddig több mint 30 gyereket vettek ki a szarkási iskolából a szülők. Nagy részük magántanulói státuszban folytatja tanulmányait, hogy a következő tanévet már az eddigi tanítójukkal kezdhessék meg. A többiek másik iskolákba kerültek.

Az ügy előzménye, hogy március 24-től azonnali hatállyal leváltották Balla Beátát, a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét. Az Index szerint vele szemben az volt a kifogás, hogy nincs meg a szükséges végzettsége, miközben épp három hónapja lett volna hátra a képesítés megszerzéséhez. Az új igazgató, Farkas Zsuzsanna másnap kirúgott két pedagógust, sőt egyiküket ki is tiltotta az intézményből. A tantestület válaszul egységesen táppénzre ment, és a gyerekek többsége otthon maradt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.