Tényleg úgy tűnik, hogy egy élő DK-s politikusról mintázták meg Deák Ferenc csepeli szobrát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Van olyan, hogy egy politikai revolverlap közöl igazán vicces leleplezést: a maga műfajában meglepően szórakoztató, fideszes csepel.info írta meg, hogy Deák Ferencnek a kerületben még 2003-ban felállított mellszobra milyen meglepően hasonlít arra a Horváth Gyulára, aki ma a DK csepeli elnöke, a szobor felállításának idején pedig a kerület alpolgármestere volt.

Először is íme az élő és a bronz politikus:

A csepel.info felidézi, hogy 2003-ban, a Deák Ferenc 200. születésnapjára szervezett emlékév közben vetette fel egy testületi ülésen Horváth alpolgármester, hogy a kerület egy mellszoborral szállhatna be a megemlékezés-sorozatba. Sőt az is kiderült, hogy már készen is van a szobor gipszváltozata, amit egy barátja készített, aki nem profi szobrász ugyan, de ügyeskezű kohász.

Ábel Attila, a kerület fideszes alpolgármestere, a csepel.info korábbi szerkesztője a 444-nek azt mondta, hogy már évekkel ezelőtt kiszúrták Horváth és a bronz Deák hasonlóságát, sőt maga a DK-s politikus is viccelődött azon, hogy úgy néz ki, mint a szobor. (Horváthot is kerestem az ügyben, ha reagál, frissítem a cikket.)

Horváth azonban nem az egyetlen élő magyar politikus, akinek nála sokkal híresebb kollégájának neve alatt állítottak szobrot. Majdnem pontosan öt évvel ezelőtt avatta fel Jászberényben Áder köztársasági elnök Melocco Miklós és Párkányi Raab Péter közös emlékművét, hivatalosan Lehel vezérről. 

Csakhogy az ősmagyar jobban megnézve ősfideszesnek, konkrétan Kövér László házelnöknek bizonyult:

Ha tudsz más olyan hazai köztéri szoborról, freskóról vagy festményről, amin más neve alatt élő politikus ismerhető fel, kérlek, írd meg nekem a szilyl KUKAC 444.hu címre KAKUKK subjecttel!

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.