A Queen gazdagabb lett, mint a queen

külföld
2019 május 08., 05:02
comments 66

A leggazdagabb briteket összegző listán, melyet a Sunday Times ír össze minden évben, idén fordult elő először, hogy a legendás brit zenekar tagjainak vagyona lenyomta a legendás brit királynő, II. Erzsébet vagyonát.

II. Erzsébet 2005-ben fogadja Jimmy Page-t, a háttérben Brian May figyel
photo_camera II. Erzsébet 2005-ben fogadja Jimmy Page-t, a háttérben Brian May figyel

Ehhez nagymértékben hozzájárult az az életrajzi film, mely a zenekar 1991-ben elhunyt frontemberének, Freddie Mercurynak állított emléket. A Bohemian Rhapsody üzleti sikere után Brian May, Roger Taylor és John Deacon vagyona is jelentősen, 25 millió font feletti összeggel gyarapodott, így hármuk összvagyona mára meghaladja a 445 millió fontot.

Ehhez képest a királynő vagyonát 375 millió fontra teszi ez a becslés, igaz, Erzsébet összvagyonának értékéről sok vita szokott lenni. A Sunday Times régóta vezeti a listát, és a kezdetekkor, 1989 és 1994 között rendszeresen Erzsébet állt az élén, de azóta szigorítottak a feltételeken, és például a királyi műgyűjteményt vagy a földeket kezelő Crown Estate-t már nem számítják bele a vagyonába, mivel ezek fölött nem bír közvetlen irányítással.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.