A Queen gazdagabb lett, mint a queen

A leggazdagabb briteket összegző listán, melyet a Sunday Times ír össze minden évben, idén fordult elő először, hogy a legendás brit zenekar tagjainak vagyona lenyomta a legendás brit királynő, II. Erzsébet vagyonát. 

II. Erzsébet 2005-ben fogadja Jimmy Page-t, a háttérben Brian May figyel

Ehhez nagymértékben hozzájárult az az életrajzi film, mely a zenekar 1991-ben elhunyt frontemberének, Freddie Mercurynak állított emléket. A Bohemian Rhapsody üzleti sikere után Brian May, Roger Taylor és John Deacon vagyona is jelentősen, 25 millió font feletti összeggel gyarapodott, így hármuk összvagyona mára meghaladja a 445 millió fontot. 

Ehhez képest a királynő vagyonát 375 millió fontra teszi ez a becslés, igaz, Erzsébet összvagyonának értékéről sok vita szokott lenni. A Sunday Times régóta vezeti a listát, és a kezdetekkor, 1989 és 1994 között rendszeresen Erzsébet állt az élén, de azóta szigorítottak a feltételeken, és például a királyi műgyűjteményt vagy a földeket kezelő Crown Estate-t már nem számítják bele a vagyonába, mivel ezek fölött nem bír közvetlen irányítással. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.