Az terjed az interneten, hogy már kedden kiszivárogtak a történelem érettségi tételek Facebookon

2019 május 8., szerda 12:38
125

Egy Facebook-csoportba kedden posztolt állítólagos bejegyzésről készült képernyőfelvétel terjed a neten, melyben a mai, középszintű történelem érettségi esszétémáit osztotta meg valaki diáktársaival. A hírek szerint a kép gyorsan terjedni kezdett, és kedden este már rengeteg érettségiző tudta, nagyjából milyen feladatokra számíthat a mai vizsgán. A képen a négy esszétéma szerepel, mint azóta kiderült, valóban ezek voltak az érettségi témái. 

Iratkozz fel a Jó hírlevélre!
Minden, amit érdemes csinálni Budapesten. Fizetned csak akkor kell, ha tetszik!

Ahogy az eduline.hu felidézi, a kétszintű érettségi rendszer bevezetésének évében, 2005-ben a matekvizsga feladatsora szivárgott ki a vizsga előtti este. A középszintű írásbeli eredményét az akkori oktatási tárca megsemmisítette: akinek a továbbtanuláshoz szüksége volt a matematikaérettségi eredményére, annak a középszintű vizsgát újra le kellett tennie. Akinek viszont nem számított a matekvizsga eredménye a továbbtanuláshoz, annak nem volt kötelező az írásbeli megismétlése, kérhette azt is, hogy a középiskola utolsó évfolyamának végén elért osztályzatát ismerjék el érettségi eredménynek.

A szivárogtatást sok diák már tényként kezeli, és attól tartanak, meg kell ismételniük a vizsgát. Az ügyben kerestük az Oktatási Hivatalt és az Emmit, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ez a screenshot terjedt kedden a diákok között.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt