Az utolsó simítások végzése közben drágult 500 millió forinttal a kaposvári uszoda

Az Index ír arról, hogy az az uniós közbeszerzési értesítő keddi hirdetménye szerint az új kaposvári versenyuszoda építésének utolsó szakaszában jelentős pluszköltségek merültek fel: a március végén aláírt szerződésmódosítás nettó 496 millió forintnyi többletköltséget tartalmazott. 

Azaz az eredetileg 4,4 milliárd forintért épülő kaposvári versenyuszoda 4,95 milliárd forintból épült fel. A módosítás szerint olyan 'előre nem látható' változtatások okozták az emelkedést, mint például a megfelelő fűtés és szellőzés biztosítása, vagy a beléptetőrendszer összehangolása az informatikai hálózattal. Ezen kívül a lap cikke szerint kellett még további költség a kút vizének vas- és mangántalanítására, illetve további eszközökre, tároló-bővítésre, valamint a nézőtér berendezéseire.

Külön érdekessége az ügynek, hogy a szerződést március 29-én írták alá a többletköltségekről, de mint az Index cikkéből kiderül, a Magyar Úszó Szövetség honlapjának március 6-i, helyszíni beszámolójában azt írták, hogy "a kivitelező cég az utolsó simításokat végzi" az átadás előtt álló épületen. 

A cikk kitér arra is, hogy az uszoda építője a Magyar Építő és a FÉSZ konzorciuma, és mindkét cég kapcsolatba hozható Tiborcz István közbeszerzéseken sikeres üzlettársával, Paár Attilával. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.