Program figyeli majd a hiányzásokat és mulasztásokat a szakképző iskolákban

oktatás
2019 május 08., 08:10

A korábbinál jobban odafigyelnek a lemorzsolódó diákokra egy újonnan kifejlesztett jelzőrendszer segítségével a szakképző iskolákban – közölte tegnap Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. A Kréta elnevezésű tanügyigazgatási rendszer új modulja lehetővé teszi, hogy folyamatosan nyomon kövessék a gyerekek tanulmányi eredményeit, igazolt és igazolatlan ­hiányzásait - áll a Magyar Nemzet beszámolójában.

A szoftver havi bontásban vezeti a mulasztásokat, hiányzásokat és hogy ki milyen tárgyból áll bukásra. A rendszer diagramokat is készít, és ha bármelyik területen változás áll be, értesítést küld a tanároknak, osztályfőnöknek, intézményvezetőnek és a szülőknek is.

A lemorzsolódásban személyes és családi gondok, tanulási nehézségek egyaránt szerepet játszhatnak, de a problémák korai felismerése segíthet az iskolaelhagyás megakadályozásában - mondta Pölöskeiné. A végzettség nélküli iskolaelhagyás aránya most is 12 százalék fölött Magyarországon, a kormány ezt 2020-ra 10 százalékra csökkentené. (Magyar Nemzet)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.