Bárányhimlős lett egy oltásellenes kentucky diák

Jerome Kunkel, a 18 éves kentucky-i diák áprilisban azzal vált híressé, hogy beperelte iskoláját. Azért perelte be gimnáziumát, mert az iskola vezetése az éppen zajló bárányhimlő-járványra tekintettel meg akarta tiltani az iskolába járást azoknak a diákoknak, akiket nem oltottak be a fertőző betegség ellen.

Kunkel vallási alapon tiltakozott a védőoltások ellen, keresetében "erkölcstelennek, illegálisnak és bűnösnek" nevezete az oltást, és azt állította, hogy megsértették a jogait.

Kunkelék amúgy azért ennyire elutasítók a bárányhimlő-oltással szemben, mert meggyőződésük szerint azt elvetélt magzatokból gyártják. Ebből annyi igaz, hogy egyes, a vakcinák előállításához használt vírusokat két, még a hatvanas években abortált magzatból tenyésztett sejteken tenyésztettek ki, de a hatóságok szerint azóta egyetlen új emberi sejtet sem kellett felhasználni az oltások előállításához.

A bíróság végül elutasította keresetét, ami bölcs döntésnek bizonyult. Kunkel védettség híján természetesen megfertőződött, vagyis ha bejárhatna az iskolába, tovább is adhatta volna a bárányhimlőt. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.