Bárányhimlős lett egy oltásellenes kentucky diák

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Jerome Kunkel, a 18 éves kentucky-i diák áprilisban azzal vált híressé, hogy beperelte iskoláját. Azért perelte be gimnáziumát, mert az iskola vezetése az éppen zajló bárányhimlő-járványra tekintettel meg akarta tiltani az iskolába járást azoknak a diákoknak, akiket nem oltottak be a fertőző betegség ellen.

Kunkel vallási alapon tiltakozott a védőoltások ellen, keresetében "erkölcstelennek, illegálisnak és bűnösnek" nevezete az oltást, és azt állította, hogy megsértették a jogait.

Kunkelék amúgy azért ennyire elutasítók a bárányhimlő-oltással szemben, mert meggyőződésük szerint azt elvetélt magzatokból gyártják. Ebből annyi igaz, hogy egyes, a vakcinák előállításához használt vírusokat két, még a hatvanas években abortált magzatból tenyésztett sejteken tenyésztettek ki, de a hatóságok szerint azóta egyetlen új emberi sejtet sem kellett felhasználni az oltások előállításához.

A bíróság végül elutasította keresetét, ami bölcs döntésnek bizonyult. Kunkel védettség híján természetesen megfertőződött, vagyis ha bejárhatna az iskolába, tovább is adhatta volna a bárányhimlőt. (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.