Ma angolból vizsgáznak az érettségizők

oktatás
2019 május 09., 05:09

Az angol nyelvű emelt és középszintű írásbeli érettségivel megkezdődnek az idegen nyelvi érettségi vizsgák is. Középszinten 180, emelt szinten 240 percük van az érettségizőknek a vizsgafeladatok megoldására.

Közép- és emelt szinten is ugyanolyan típusú feladatokat kell megoldani:

  • olvasott szöveg értésére középszinten 60, emelt szinten 70 percük van a diákoknak;
  • a nyelvhelyességi feladatsor megoldására középszinten 30, emelt szinten 50 percük van;
  • hallott szöveg értésére közép- és emelt szinten is 30 perc áll rendelkezésre;
  • az íráskészséget felmérő feladatra középszinten 60, emelt szinten 90 percük van a diákoknak.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem alkalmazható. Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is független egymástól, és a javítás központilag kidolgozott útmutató alapján történik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.