Ma angolból vizsgáznak az érettségizők

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az angol nyelvű emelt és középszintű írásbeli érettségivel megkezdődnek az idegen nyelvi érettségi vizsgák is. Középszinten 180, emelt szinten 240 percük van az érettségizőknek a vizsgafeladatok megoldására.

Közép- és emelt szinten is ugyanolyan típusú feladatokat kell megoldani:

  • olvasott szöveg értésére középszinten 60, emelt szinten 70 percük van a diákoknak;
  • a nyelvhelyességi feladatsor megoldására középszinten 30, emelt szinten 50 percük van;
  • hallott szöveg értésére közép- és emelt szinten is 30 perc áll rendelkezésre;
  • az íráskészséget felmérő feladatra középszinten 60, emelt szinten 90 percük van a diákoknak.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem alkalmazható. Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is független egymástól, és a javítás központilag kidolgozott útmutató alapján történik. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.