Reggelt! Esik :/

időjárás
2019 május 09., 04:46
comments 112

"Lassan véget ér ez az átmeneti szárazabb periódus, ugyanis nyugat felől egyre nedvesebb levegő áramlik fölénk" - írja napi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, időszaknak nevezve az elmúlt pár, csapadékmentes napot. És valóban, esik. Az aktuális radarkép szerint bőszen vonul át az országon a csapadék, most épp a Duna-Tisza-közénél tart.

photo_camera Grafika: Via OMSZ

Ma ne is nagyon számítsanak ennél jobbra, az előrejelzések szerint délelőtt az ország nagy részén 8-11, az északi hegyvidékeken 5-8 fok lehet csak, és mindenhol kell számolni esővel.

Délutánra csak kicsit javul a helyzet, az országban javarészt 10-13 fokra és esőre számíthatunk, egyedül a Kisalföldön remélhetnek némi napsütést. Ott ezért akár 15 fokig is melegedhet a levegő délutánra. A hét hátralevő részében változékony lesz az idő, pénteken és szombaton naposabb, vasárnap újra jellemzően esős lesz az idő. Pénteken és szombaton a mostaninál melegebb, 20 fok körüli hőmérsékletekkel számolhatunk, vasárnapra 11-23 fokot jósol a meteorológia.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.