Úgy örül az új lábának ez a kisfiú, mint egy kisfiú, aki új lábat kapott

külföld
2019 május 09., 05:54
comments 74

Ahmad Rahman lábát nyolc hónapos korában lőtték el a tálibok. Most, ötéves korában a Nemzetközi Vöröskereszt kabuli ortopédiai klinikájának hála megkapta műlábát, amit kitörő örömmel fogadott:

link Forrás

A kis Ahmad tánca egyből virális sláger lett, aminek az ortopédiai klinika is örülhet. A klinika igazgatója, Alberto Cairo szerint a videónak hála rájuk is nagy nemzetközi figyelem irányult.

Ahmad Rahman örömtáncát a klinika egyik fizikoterapeutája, Mulkara Rahimi rögzítette. A felvételt már az első 12 órában tizenkétezren látták. A videót aztán a vöröskereszt egy afgán munkatársa, Roya Musawi is kitweetelte, csak azt még 980 ezren látták.

link Forrás

A Vöröskereszt kabuli klinikáján amúgy alapítása, 1988 óta 178 ezer beteget láttak el, köztük több mint 46000 amputáltat. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.