Háromszor rálőttek egy képviselőre az argentin parlament közelében

Hector Olivares, az Argentik Radikális Civil Unió kongresszusi képviselője csütörtök reggel az egyik tanácsadójával sétált Buenos Airesben, néhány háztömbre a kongresszus épületétől, amikor két fegyveres tüzet nyitott rájuk. Olivarest válságos állapotban szállították kórházba, míg kollégája, Miguel Marcelo Yadón a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Hector OlivaresFotó: HO/AFP

Az ország biztonsági minisztere,  Patricia Bullrich maffiaszerű támadásról beszélt. Hozzátette, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a célpont egyértelműen Olivares volt, de nem akarták megölni. Egyelőre azt sem tudják, hogy a támadás mögött politikai vagy személyes indítékok állnak.

Közzétették a biztonsági kamerák felvételét, amin látszik, hogy a támadók egy autóból lőttek rájuk, ami már fél órája ott parkolt. A támadás után az elkövetők kiszálltak, de nem ölték ölték meg a képviselőt. 

Olivares egyébként egy olyan törvénytervezeten dolgozott, amivel a focidrukkerek közötti erőszakot akarják visszaszorítani. (Reuters/BBC

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.