Háromszor rálőttek egy képviselőre az argentin parlament közelében

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Hector Olivares, az Argentik Radikális Civil Unió kongresszusi képviselője csütörtök reggel az egyik tanácsadójával sétált Buenos Airesben, néhány háztömbre a kongresszus épületétől, amikor két fegyveres tüzet nyitott rájuk. Olivarest válságos állapotban szállították kórházba, míg kollégája, Miguel Marcelo Yadón a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Hector OlivaresFotó: HO/AFP

Az ország biztonsági minisztere,  Patricia Bullrich maffiaszerű támadásról beszélt. Hozzátette, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a célpont egyértelműen Olivares volt, de nem akarták megölni. Egyelőre azt sem tudják, hogy a támadás mögött politikai vagy személyes indítékok állnak.

Közzétették a biztonsági kamerák felvételét, amin látszik, hogy a támadók egy autóból lőttek rájuk, ami már fél órája ott parkolt. A támadás után az elkövetők kiszálltak, de nem ölték ölték meg a képviselőt. 

Olivares egyébként egy olyan törvénytervezeten dolgozott, amivel a focidrukkerek közötti erőszakot akarják visszaszorítani. (Reuters/BBC

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.