Háromszor rálőttek egy képviselőre az argentin parlament közelében

külföld
2019 május 10., 03:32
comments 59

Hector Olivares, az Argentik Radikális Civil Unió kongresszusi képviselője csütörtök reggel az egyik tanácsadójával sétált Buenos Airesben, néhány háztömbre a kongresszus épületétől, amikor két fegyveres tüzet nyitott rájuk. Olivarest válságos állapotban szállították kórházba, míg kollégája, Miguel Marcelo Yadón a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Hector Olivares
photo_camera Hector Olivares Fotó: HO/AFP

Az ország biztonsági minisztere,  Patricia Bullrich maffiaszerű támadásról beszélt. Hozzátette, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a célpont egyértelműen Olivares volt, de nem akarták megölni. Egyelőre azt sem tudják, hogy a támadás mögött politikai vagy személyes indítékok állnak.

Közzétették a biztonsági kamerák felvételét, amin látszik, hogy a támadók egy autóból lőttek rájuk, ami már fél órája ott parkolt. A támadás után az elkövetők kiszálltak, de nem ölték ölték meg a képviselőt. 

link Forrás

Olivares egyébként egy olyan törvénytervezeten dolgozott, amivel a focidrukkerek közötti erőszakot akarják visszaszorítani. (Reuters/BBC

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.