A magánélet védelmével titkolóznak Orbán magánrepülőzéseiről

POLITIKA
2019 május 11., 15:24
comments 139

Miután Csányi Sándor OTP-vezér áprilisban azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy Orbán Viktor az "utazásait, beleérve a szállását, mindent (..) mindig személyesen fizette ki. Tehát soha nem utazott vendégként,” a DK-s Vadai Ágnes kilenc konkrét kérdést küldött a miniszterelnöknek magánrepülőzéseiről. A képviselő többek közt kiszámolta, hogy Orbánnak legalább 4,5 milliót kellett volna fizetnie tavaly azokért a meccsekért, amiket Garancsi István Vidi tulajdonossal közösen nézett meg. Ennyi pénze pedig a vagyonnyilatkozata szerint nincs a miniszterelnöknek. Vadainak Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, mindössze annyit, hogy

"a kormányfő minden hivatalos útja nyilvános, a kormány ezekről rendszeresen tájékoztatást ad. Ami a magánprogramokat illeti, ahogyan más közéleti szereplőket is, úgy őt is megilleti a magánélet védelme."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.