Könnygázzal és vízágyúval vetett végett az albán rendőrség a kormányellenes tüntetésnek

Tízezres tömeg jött össze szombat este Tiranában, hogy a kormány ellen tiltakozzon, számolt be az Exit. Az ellenzék által a miniszterelnöki hivatalhoz meghirdetett demonstráción a hatalmon lévő PS párt és Edi Rama kormányfő lemondását követelték és új választás kiírását követelték. Albániában hónapok óta tartanak megmozdulásokat, mivel a kormányerőket azzal vádolják, hogy

korruptak, szorosan együttműködnek a bűnözői csoportokkal és csalással nyertek a választáson. 

A szombati megmozdulás hamar eszkalálódott: a tüntetők előbb be akartak nyomulni a miniszterelnöki hivatalba, majd a rendőrség erőteljesebb fellépésére petárdákkal és molotov-koktélokkal dobálták meg az épületet. A rohamrendőrök erre válaszul könnygázt és vízágyút vetettek be. A beszámolók szerint pont akkor Lulzim Basha ellenzéki vezető beszéde közben, és válogatás nélkül céloztak mindenkire, újságírókra, valamint békés tüntetőkre is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.