Könnygázzal és vízágyúval vetett végett az albán rendőrség a kormányellenes tüntetésnek

külföld
2019 május 11., 21:36

Tízezres tömeg jött össze szombat este Tiranában, hogy a kormány ellen tiltakozzon, számolt be az Exit. Az ellenzék által a miniszterelnöki hivatalhoz meghirdetett demonstráción a hatalmon lévő PS párt és Edi Rama kormányfő lemondását követelték és új választás kiírását követelték. Albániában hónapok óta tartanak megmozdulásokat, mivel a kormányerőket azzal vádolják, hogy

korruptak, szorosan együttműködnek a bűnözői csoportokkal és csalással nyertek a választáson.

A szombati megmozdulás hamar eszkalálódott: a tüntetők előbb be akartak nyomulni a miniszterelnöki hivatalba, majd a rendőrség erőteljesebb fellépésére petárdákkal és molotov-koktélokkal dobálták meg az épületet. A rohamrendőrök erre válaszul könnygázt és vízágyút vetettek be. A beszámolók szerint pont akkor Lulzim Basha ellenzéki vezető beszéde közben, és válogatás nélkül céloztak mindenkire, újságírókra, valamint békés tüntetőkre is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.