Ezrek tüntettek Wales-ben a függetlenség mellett

Függetlenségpárti tüntetés volt Cardiffban, Wales fővárosában: a több ezer résztvevő az Egyesült Királyság elhagyását szeretnék elérni, az ITV Wales felmérésre a wales-iek 12 százaléka gondolkodik így.

Adam Price, a Plaid Cymru párt elnöke beszédében elmondta, a függetlenség ügyének egyre nagyobb a támogatottsága Walesben, a hagyományosan függetlenségpártiakhoz a Brexit miatt is egyre többen csatlakoznak. 

A függetlenségpárti, szociáldemokrata párt, a Plaid Cymru 1925-ben alakult meg, az első képviselőjüket 1966-ban küldhették a brit parlamentben, ma a wales-i képviselők negyede a zöld fordulatot vett pártból érkezik.

A szónokok amellett érveltek, hogy a londoni kormány képtelen felszámolni a szegénységet, minden negyedik gyermek relatív szegénységben él Walesben. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.