A Dunától 50 kilométerrel nyugatra koratavasz vagy késő tél van, 50-nel keletre viszont nyár

időjárás
2019 május 13., 15:23
comments 111

Őrület, ami a levegőben folyik éppen. Az Időkép hőmérsékleti térképéről derül ki, hogy az egymástól 100 kilométeren belül fekvő Csókakő és Csévharaszt közül az előbbin 10 fok van, az utóbbin viszont 24. A két hely a Dunától durván egyforma távolságra fekszik nyugati, illetve keleti irányban.

Vagyis mindenki meneküljön kelet felé!

link Forrás

De mondok duvábbat: Oroszország sarkkör-táji területein jóval melegebb - néhol például 31 fok - van jelenleg, mint Olaszországban. De nem is kevéssel, hanem jellemzően jó tíz fokkal. Miközben Spanyolország déli csücskében 35,5 fokot mértek.

Hála istennek nincs itt a világvége, a jelenség oka az úgynevezett meridionális áramlás. Ez azt jelenti, hogy miközben dél felől forró, szubtrópusi levegő áramlik észak felé, északról azzal a svunggal jeges levegő tart délnek. Magyarország pedig pont a frontvonalban van.

Aki teheti, azonnal induljon nagysüllőre és harcsára horgászni, ők nagyon csípik az ilyesmit!

(via Időkép)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.