A Honvédkórház elismerte: hétvégén nem fogadták a súlyos sérülteket

Az ATV Híradójának megkeresésére elismerte a Honvédkórház: a hétvégére lemondta a 3. progresszivitási szintű sérültek fogadását. Az intézmény szerint viszont ennek nem az orvoshiány, hanem megbetegedések az oka. Felelős döntést hoztak, teszik hozzá, hétfőtől újra normálisan működnek majd. 

Kunetz Zsombor a Röntgen blogon szombaton írt arról, hogy a Honvédkórház csökkentett kapacitással működik az ország legnagyobb, egyik legjobban felszerelt, legfelkészültebb kórháza. Szerinte erre a lépésre azért volt szükség, mert az ÁNTSZ szabályozása szerint a súlyos sérültek ellátásánál minimumfeltétel, hogy három szakorvos folyamatosan az osztályon legyen. „Az akut sérültellátáshoz 3 fő teljes munkaidejű traumatológus szakorvos folyamatos jelenléte, 24 órán keresztül biztosított...” Ezt pedig nem tudta az intézmény teljesíteni. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.