A Honvédkórház elismerte: hétvégén nem fogadták a súlyos sérülteket

Egészségügy
2019 május 13., 02:15
comments 71

Az ATV Híradójának megkeresésére elismerte a Honvédkórház: a hétvégére lemondta a 3. progresszivitási szintű sérültek fogadását. Az intézmény szerint viszont ennek nem az orvoshiány, hanem megbetegedések az oka. Felelős döntést hoztak, teszik hozzá, hétfőtől újra normálisan működnek majd.

Kunetz Zsombor a Röntgen blogon szombaton írt arról, hogy a Honvédkórház csökkentett kapacitással működik az ország legnagyobb, egyik legjobban felszerelt, legfelkészültebb kórháza. Szerinte erre a lépésre azért volt szükség, mert az ÁNTSZ szabályozása szerint a súlyos sérültek ellátásánál minimumfeltétel, hogy három szakorvos folyamatosan az osztályon legyen. „Az akut sérültellátáshoz 3 fő teljes munkaidejű traumatológus szakorvos folyamatos jelenléte, 24 órán keresztül biztosított...” Ezt pedig nem tudta az intézmény teljesíteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.