A legnagyobb német szaklapnál Gulácsi Péter a Bundesliga legjobbja

futball
2019 május 13., 13:36
comments 80
Gulácsi Péter az RB Leipzig színeiben
photo_camera Gulácsi Péter az RB Leipzig színeiben Fotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance/AFP

A Kicker osztályzatai alapján Gulácsi Péter nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb és legjobb teljesítményt idén Európa egyik legnívósabb bajnokságában, a Bundesligában - írja az Index.

Az egyik legolvasottabb futballmagazin hétről hétre osztályozza az összes játékos teljesítményét 1-től 5-ig terjedő skálán (amin a legjobb teljesítményért 1-es, a legrosszabbért 5-ös jár). 

Még egy forduló van hátra a Bundesligából, de úgy tűnik, hogy a magyar válogatott kapusa lesz az év játékosa. Gulácsi ezen a hétvégén épp a bajnoki cím ünneplésére készülő Bayern München előtt húzta le a rolót, és segítette 0-0-ás döntetlenhez csapatát, az RB Leipzig-et. 

A magyar kapus eddig csapata mindegyik meccsén védett: 33-szor állt kapuban. Átlaga 2.61-es. Mögötte a Borussia Dortmund svájci kapusa, Roman Bürki áll 31 meccse alatt 2,63-as átlaggal.

Gulácsi ezzel nem csak a legjobb kapus, de a legjobb játékos is a mezőnyben. A legjobb átlaggal rendelkező hoffenheimi Kerem Demirbay átlaga 2,82-es. 

Az utolsó fordulóban a bajnok címre még hajszálvékony eséllyel bíró Dortmund a BL-helyért küzdő Mönchengladbachnál vendégeskedik, a Leipzig a Werder Bremenhez utazik. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.