A legnagyobb német szaklapnál Gulácsi Péter a Bundesliga legjobbja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Gulácsi Péter az RB Leipzig színeibenFotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance/AFP

A Kicker osztályzatai alapján Gulácsi Péter nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb és legjobb teljesítményt idén Európa egyik legnívósabb bajnokságában, a Bundesligában - írja az Index.

Az egyik legolvasottabb futballmagazin hétről hétre osztályozza az összes játékos teljesítményét 1-től 5-ig terjedő skálán (amin a legjobb teljesítményért 1-es, a legrosszabbért 5-ös jár). 

Még egy forduló van hátra a Bundesligából, de úgy tűnik, hogy a magyar válogatott kapusa lesz az év játékosa. Gulácsi ezen a hétvégén épp a bajnoki cím ünneplésére készülő Bayern München előtt húzta le a rolót, és segítette 0-0-ás döntetlenhez csapatát, az RB Leipzig-et. 

A magyar kapus eddig csapata mindegyik meccsén védett: 33-szor állt kapuban. Átlaga 2.61-es. Mögötte a Borussia Dortmund svájci kapusa, Roman Bürki áll 31 meccse alatt 2,63-as átlaggal.

Gulácsi ezzel nem csak a legjobb kapus, de a legjobb játékos is a mezőnyben. A legjobb átlaggal rendelkező hoffenheimi Kerem Demirbay átlaga 2,82-es. 

Az utolsó fordulóban a bajnok címre még hajszálvékony eséllyel bíró Dortmund a BL-helyért küzdő Mönchengladbachnál vendégeskedik, a Leipzig a Werder Bremenhez utazik. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.