Higannyal próbálhatták megmérgezni a volt román minisztert

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A maszol.ro nyomán a 24.hu ír arról, hogy a román szociáldemokraták és a román parlament elnöke, Liviu Dragnea volt belügyminiszter vasárnap egy tévéműsorban azt mondta, tavaly ismeretlenek megpróbálták megmérgezni Doina Pană akkor még hivatalban lévő erdőügyi minisztert.  

Fotó: Adriana Doina Pana FB

Dragnea elmondása szerint maga Pană mutatta meg neki az orvosi vizsgálat eredményeit, ami higanymérgezést mutatott ki a 61 éves politikusnál. A legbátrabb miniszternek nevezte  Pană-t, aki szerinte azért lehetett támadás áldozata, mert rengeteg érdeket sértett lelkiismeretes munkájával, amit az illegális fakitermelés ellen folytatott.  

Dragnea szerint érthetetlen, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság miért nem lép az ügyben a temérdek bizonyíték dacára az ügyben. A maszol.ro szerint végül emberölési kísérlet és szervezett bűnözői csoport létrehozásának gyanúja miatt indult eljárás indult, de csak miután Pană panaszt tett az eset miatt.

Pană-t az eset után súlyos szívproblémákkal kezelték, de a gyógyszeres kúra nyomán állapota egyre rosszabbra fordult, ekkor végeztek rajta toxikológiai vizsgálatot, ami kimutatt a higanyt a szervezetében. Emiatt januárban a miniszter végül lemondott posztjáról, igaz Klaus Johannis elnök azt csak később fogadta el lemondását.

Az áldozat nem tudta megnevezni, ki állhatott az ügy hátterében, de tény, hogy munkája során sok érdeket sértett, mivel miniszersége idején az illegálisan kitermelt fa mennyisége 8 millió köbméterről 0,4 millióra csökkent.  (24.hu via maszol.ro)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.