Íme az ország legszebb tehene: Göndör

ÁLLAT
2019 május 13., 10:17
comments 92
photo_camera Fotó: Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok / Molnár Zsolt

A  XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, mint az  Országos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Kiállítás társrendezvényén ebben az évben is megválasztották az év legszebb haszonállatát. 

2019 győztese:  egy Biharnagybajomról érkező holstein-fríz, Göndör, aki a rendezvény közleménye szerint 

mindenben megfelelt a zsűri kívánalmainak.Göndör gazdája, a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. részéről  Madar László szarvasmarhaágazat-vezető pénznyereményt és több díjnyertes bika örökítőanyagát nyert. 

photo_camera Fotó: Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok / Molnár Zsolt

photo_camera Fotó: Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok / Molnár Zsolt

Ha esetleg a képek nem szolgálnának elég bizonyítékul, a főszervező Fekete Balázs részletesen is megindokolta Göndör győzelmét: 

„Ez a tehén mutatta azokat a jegyeket, amik a nagy tejtermeléshez szükségesek, amiket a tenyésztők keresnek a teheneikben és amiért a legjobb javító hatású bikák spermáit használják. A nagy tejtermeléshez fontos ugyanis, hogy jó tőgyszerkezete legyen a tehénnek, korrekt lábszerkezete és aránylag nagy és mély mellkasa, a belső szervek minél jobb működése érdekében.” 

A rendezvényen a sertés-, baromfi-, szarvasmarha-, juh-, kecske-, nyúl- és lótenyésztők is felvonultatták legszebb állataikat, amelyek közül a zsűri több kategóriagyőztest is hirdetett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.