Legalább 55 millió durva spanglit lehetett volna sodorni a Franciaországban elfogott óriási hasisszállítmányból

11 tonnás, óriási hasisszállítmányt csípett el a francia rendőrség a svájci határ közelében, Besancon városa mellett, az autópályán. Ez hatalmas mennyiségnek számít, a fogás a második legnagyobb volt a franciaországi csempészet történetében. Ha nagyvonalúan úgy számolunk, hogy egy gramm hasisból 5 besodort, társasági méretű spangli jön ki, akkor 55 millió társaság vihoghatott volna nem is annyira vicces dolgokon, ha nem lép közbe az igazságszolgáltatás. 

A szállítmány nem szúrópróbaszerű ellenőrzésen bukott le, hanem kétéves titkos megfigyelés és nyomozás előzte meg az akciót, a francia hatóságok ugyanis 2017. óta kutakodtak a Marokkó-Spanyolország-Franciaország-Belgium csempészútvonalon tevékenykedő drogkereskedők után. 

A drogot egy egész autókonvoj szállította, a rendőrség négy embert tartóztatott le, köztük egy olasz állapolgárt. A franciák a marokkói titkosszolgálattal és a spanyol rendőrség drognyomozóival működtek együtt.

(via Le Monde)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.