Több mint húsz ukrajnai cigicsempész fulladt a Tiszába tavaly

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Több mint húsz ukrán állampolgár vesztette életét 2018-ban Kárpátalján, miközben cigarettát próbált átcsempészni a Tiszán," jelentette ki az ukrán határőrség országos parancsnoka, írja a Népszava. Petro Cihikal több ezren lehetnek azok a térségben, akiknek ez jelenti az egyetlen megoldási forrást, szerinte ők máshoz nem is értenek, így kényszerűségből csempésznek. Hozzátette: egyre többet kockáztatnak cigit szállítók, tavaly a legtöbben az ukrán-román határszakaszon vesztették életüket.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.