Újabb két halottat találtak Németországban a nyílpuskával agyonlőtt trió után, egyre titokzatosabb az év horrorsztorija

bűnügy
2019 május 13., 23:37

Két női holttestet talált hétfőn a rendőrség egy lakásban az észak-németországi Wittingen városában, ezzel ötre emelkedett az áldozatok száma az év talán legbizarrabb és egyelőre legrejtélyesebb gyilkossági ügyében. Nézzük először az aránylag nagy bizonyossággal tudható tényeket, amiket a BBC szedett össze saját információi és a német sajtó szemlézése alapján:

A sztori azzal indult, hogy szombaton 3, számszeríjjal brutálisan meggyilkolt halottat találtak egy bajorországi, Passau közelében található panzió egyik szobájában. A megérkező rendőröket a következő kép fogadta a 2 + 1 ágyas szobában: a dupla ágyban egy 33 éves nő és egy 53 éves férfi holtteste feküdt. Egymás kezét fogták, dulakodás, menekülés vagy védekezés nyomai nem látszottak rajtuk. Mindkettejük testét több nyílvessző szegezte az ágyhoz, a férfi fejéből két lövedék állt ki.

A szobában egy harmadik, 30 éves nő teste hevert még a padlón egy nagy vértócsában, neki a mellkasából állt ki egy vessző. 

A szoba padlóján két számszeríjat találtak, egy továbbit pedig becsomagolva.

A trió egy nappal korábban, pénteken érkezett, és három éjszakára vették ki a háromágyas szobát. 

Az egyik vendég elbeszélése szerint a férfinak hosszú, ősz szakálla volt, a két nő tetőtől talpig feketébe volt öltözve és mindhárman “furcsa” hatást keltettek. A vendég emlékei szerint jó estét kívántak és néhány vizes és üdítős palackkal a kezükben felmentek a szobába. Egy másik vendég szerint az éjszaka nyugodtan telt.

A rendőrség lefoglalt egy, a panzió előtt leparkolt fehér kisteherautót, amit egy német vadászklub, illetve egy amerikai számszeríjgyártó matricáival dekoráltak ki. (Németországban egyébként illegális a nyílpuskával űzött vadászat, de 18 éves kor fölött bárki szabadon vásárolhat számszeríjat.)

A rendőrség hétfőn azért hatolt be a Passautól több, mint 800 kilométerre található, 12 ezres Wittingen kisvárosának egyik lakásába, mert a papírjai szerint ott lakott a három áldozat egyike, a 30 éves, a padlón megtalált nő. A lakásban két újabb női holttestre bukkantak. A harmincas éveikben járhattak, az egyikük az említett passaui halott testvére volt. 

A hatóságok megerősítették, hogy a három passaui halott egy nemzetközi, középkori tematikájú szerepjátékos klub tagja volt, ami több országban szervezett lovagi tornával egybekötött középkori vásárokat.

Az indítékról egyelőre semmit sem tudni, csakúgy, mint arról, hogy ki ölte meg a két wittingeni áldozatot.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.