Viharos szél és felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést

időjárás
2019 május 13., 04:01

Figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • SZÉL: a Dunántúlon több helyen viharos (60-85 km/h) északnyugati szél várható. Délután a Bakony, illetve Balaton térségében helyenként 90-100 km/h-s lökések is előfordulhatnak.
  • ZIVATAR: Napközben leginkább az Alföldön és a Dunántúl keleti részén lehet zivatarokra számítani, melyek több hullámban alakulhatnak ki délkelet felől. A Dél-Alföldön egy-egy intenzívebb zivatarra is számítani lehet viharos széllel és rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadékkal.
  • CSAPADÉK: Hétfő éjfélig a Dunántúl délnyugati megyéiben területi átlagban 20-30 mm csapadékra lehet számítani.

Hideg viszont nem lesz: a Dunántúlon általában 9 és 17, keletebbre 18 és 24 fok között valószínű.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.