Vizoviczki a Kúriától kért új eljárást és szabadulást

A Kúria sajtóosztálya a Magyar Nemzetnek megerősítette: valóban kezdeményezte jogerős ítéletének felülvizsgálatát Vizoviczki László, a beadványról júliusban dönthetnek. A lap az éjszaka egykori királyának védőjétől megtudta, hogy azt a tavaly októberi döntést vitatják, ami kimondta, hogy hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtja bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt ügyfelét. Vizoviczkiék szerint az első fokú eljárásban még szó sem volt bűnszervezetben való elkövetésről, szerintük a minősítést nem változtathatta volna az ítélőtábla. A döntéssel amúgy kizárták, hogy kedvezményesen, a büntetése kétharmadának letöltése után nem szabaduljon a volt diszkókirály. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.