Az Adobe szólt több felhasználónak, hogy beperelhetik őket, ha tovább használják a Photoshop régi verzióját

INTERNET
2019 május 15., 14:19
comments 525

Az Adobe a Creative Cloud-szoftvere applikációinak több felhasználóját is figyelmeztette, hogy már nem használhatják a szoftver régebbi verzióit, ugyanis lejárt a licencük – írja a Vice. Így a Lightroom Classic, a Photoshop, a Premiere, az Animate és a Media Director felhasználói közül sokan figyelmeztető levelet kaptak arról, hogy: „Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha továbbra is használja a lejárt verziót, az esetleg harmadik fél általi jogsértési igényekkel fenyeget.”

Az esetről elsőként beszámoló AppleInsider szerint a figyelmeztető szöveg egy tavalyi per miatt ment ki, amit a Dolby Labs indított. 2013-ban ugyanis az Adobe átállt az addigi szoftvermodelljéről felhőalapú feliratkozási rendszerre, ami sokkal több bevételt jelentette a cégnek, és magasabb árakat az ügyfeleknek. A Dolby azzal a váddal indított pert, hogy az Adobe szerzői jogot sértett, amikor azt számolta, hogy a licencelés mennyibe kerül, amikor az Adobe a Dolbynak járó pénzt az új modell szerint kalkulálja.

A Vice szerint ez az ügy újabb példája annak, hogy az internetkorban egyre több dologról, amiről azt hittük, a miénk, kiderül, hogy hirtelen már nem tudjuk használni,vagy nem szabad használnunk. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.