Az Adobe szólt több felhasználónak, hogy beperelhetik őket, ha tovább használják a Photoshop régi verzióját

2019 május 15., szerda 14:19
528

Az Adobe a Creative Cloud-szoftvere applikációinak több felhasználóját is figyelmeztette, hogy már nem használhatják a szoftver régebbi verzióit, ugyanis lejárt a licencük – írja a Vice. Így a Lightroom Classic, a Photoshop, a Premiere, az Animate és a Media Director felhasználói közül sokan figyelmeztető levelet kaptak arról, hogy: „Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha továbbra is használja a lejárt verziót, az esetleg harmadik fél általi jogsértési igényekkel fenyeget.”

Az esetről elsőként beszámoló AppleInsider szerint a figyelmeztető szöveg egy tavalyi per miatt ment ki, amit a Dolby Labs indított. 2013-ban ugyanis az Adobe átállt az addigi szoftvermodelljéről felhőalapú feliratkozási rendszerre, ami sokkal több bevételt jelentette a cégnek, és magasabb árakat az ügyfeleknek. A Dolby azzal a váddal indított pert, hogy az Adobe szerzői jogot sértett, amikor azt számolta, hogy a licencelés mennyibe kerül, amikor az Adobe a Dolbynak járó pénzt az új modell szerint kalkulálja.

A Vice szerint ez az ügy újabb példája annak, hogy az internetkorban egyre több dologról, amiről azt hittük, a miénk, kiderül, hogy hirtelen már nem tudjuk használni,vagy nem szabad használnunk. (Vice)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt