Felfüggesztett börtönre ítélték a férfit, aki kiejtett a nyakából egy kétéves gyereket

Tárgyalás nélküli eljárásban hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki 2018 nyarán egy gyömrői családi összejövetelen kiejtett a nyakából egy kétéves gyermeket, aki az esés következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A férfi beismerő nyilatkozatot tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság a vallomása alapján állapította meg a tényéllást. Aszerint a férfi - a sértett rokona - a családi összejövetel során többször a nyakába ültette a kisgyereket. Már este volt, amikor a vádlottat a gyerekek újra játszani hívták. Ekkor egy nagyobb, négyéves gyerek elesett, a vádlott pedig meg próbálta elkapni, de közben elengedte a nyakában ülő gyereket, aki a nyakából kizuhanva nagyobb erővel a földre esett.

A két gyerek sírva ment az anyjához. A kisebbik homlokán jól látható sérülés keletkezett. Amikor az anyjuk megkérdezte a vádlottat, hogy mi történt, ő azt hazudta, hogy nem látta a történteket, a gyerekek valószínűleg egymásnak szaladtak. Az anya kifejezetten rákérdezett, arra, hogy nem a vádlott nyakából esett-e ki a gyerek, de ő tagadott.

A sérült gyereket még aznap este kórházba szállították, ott derült ki, hogy sérülései következtében közvetlen életveszélyben volt, amit csak a szakszerű orvosi beavatkozás hárított el. (Via Budapesti Környéki Törvényszék)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.