Több autista gyerek rendszeresen sír, és dührohamot kap az iskola melletti építkezés miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több diák folyamatosan sír, és dührohamot kap az építkezési zajtól Érden – ezt mondták az RTL Híradónak azok a szülők, akiknek az autista gyerekei a helyi, speciális nevelési igényű gyerekeknek fenntartott általános iskolába járnak.

Az iskola mellé orvosi rendelőt és parkolót építtet az önkormányzat, a munka már egy éve tart, és nagy zajjal jár. Az RTL riportere az építkezés mellett állva mutatja, hogy a 80 decibelt is meghaladja a zaj.

A hangokra rendkívül érzékeny gyerekek a szüleik szerint fülhallgatóval járnak iskolába, állandóan az ablakból nézik, mi történik, és a nevelők eddig hiába kértek segítséget. Tájékoztatást nem kaptak arról, meddig tart az építkezés, és azt sem ajánlották fel nekik, hogy átmenetileg költözzenek máshova.

Az önkormányzat sajtófőnöke a csatornának azt mondta, a polgármester hivatalos elfoglaltság miatt nem tud interjút adni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.