Több autista gyerek rendszeresen sír, és dührohamot kap az iskola melletti építkezés miatt

oktatás
2019 május 15., 18:07
comments 153

Több diák folyamatosan sír, és dührohamot kap az építkezési zajtól Érden – ezt mondták az RTL Híradónak azok a szülők, akiknek az autista gyerekei a helyi, speciális nevelési igényű gyerekeknek fenntartott általános iskolába járnak.

Az iskola mellé orvosi rendelőt és parkolót építtet az önkormányzat, a munka már egy éve tart, és nagy zajjal jár. Az RTL riportere az építkezés mellett állva mutatja, hogy a 80 decibelt is meghaladja a zaj.

A hangokra rendkívül érzékeny gyerekek a szüleik szerint fülhallgatóval járnak iskolába, állandóan az ablakból nézik, mi történik, és a nevelők eddig hiába kértek segítséget. Tájékoztatást nem kaptak arról, meddig tart az építkezés, és azt sem ajánlották fel nekik, hogy átmenetileg költözzenek máshova.

Az önkormányzat sajtófőnöke a csatornának azt mondta, a polgármester hivatalos elfoglaltság miatt nem tud interjút adni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt