Ausztriában betiltják a muszlim fejkendőt az általános iskolákban

Az osztrák parlamentben megszavazták a fejkendő betiltását az általános iskolákban. Az intézkedést a kormány javasolta, és bár kivatalosan mindenféle, fejet takaró, ideológiai vagy vallási jelentésű ruhadarab van a szövegben, a parlamenti vitán egyértelművé tették, hogy az elsősorban iszlám fejkendőkről van szó.

A Szabadságpárt (FPÖ) oktatáspolitikusa, Wendelin Moelzer szerint a törvény a politikai iszlám elleni lépés, a néppárti Rudolf Taschner szerint pedig a lányok leigázása elleni intézkedés. A kormány szerint a zsidó kipát és a szih pátkát nem érinti a törvény - ezek ugyanis nem takarják el a teljes hajat.

Az ellenzék többsége a törvény ellen szavazott, az osztrák muszlimok szervezete elítélte a törvényt, ugyanakkor szerintük csak minimális számú lányt érint majd. (Guardian/DW)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.