Egy mosóporért, egy tábla csokiért és egy doboz kukoricapehelyért lökte fel a nénit a 12 éves fiú

Mezőszemerén az utcán osont egy 12 éves fiú egy 71 éves nő mögé, miután az idős asszony két szatyorral hazafelé tartott a bevásárlásból. A gyerek fellökte az asszonyt, és elvette tőle az egyik szatyrot, amiben egy mosópor, egy tábla mogyorós csoki és egy doboz kukoricapehely volt. A támadás következtében nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság hosszan vizsgálta a vádlott belátási képességét, majd pártfogói felügyelet mellett próbára bocsátotta a fiút. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, közleményük szerint

„szabadságelvonással járó intézkedés alkalmazása indokolt, eredményes nevelése, ezáltal a helyes irányú fejlődése érdekében javítóintézeti elhelyezése szükséges.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.