Kövér szerint valójában fontos a klímaváltozás, az állami hírügynökség módosította a tudósítását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A független és pártatlan média agymosó hatása miatt tartják fontosabbak az emberek a klímaváltozást Németországban.

Ez a Kövér László-i mércével is súlyos Kövér László-gondolat volt az utóbbi napok egyik legtöbbet idézett nyilatkozata - viszont most úgy tűnik, nem pontosan ebben a formában hangzott el.

A tudósítást a siófoki fórumról pedig az állami hírügynökség, az MTI közölte, egy nappal az eredeti anyag után viszont helyesbítették a szöveget, és ez a gondolatmentet jelent meg:

„Micsoda véletlen - mert ez már csak így megy -, hogy diákok, középiskolások itt is, ott is, amott is hirtelen tüntetéseket szerveztek, és azt követelték a politikusoktól, hogy védjék meg a Földünket” - mondta. Ugyanakkor hangsúlyozta, őt is foglalkoztatja a klímaváltozás, és aggódik gyermekei és leendői unokái jövőjéért. Tudja - tette hozzá - hogy óriásiak a problémák, és ebben nincs is vita. A házelnök szerint azon kellene dolgozni, hogy az Európai Unió olyan döntéseket hozzon, amelyekkel a klímaváltozás kérdésében elősegíti a megoldást. Ebben senki nem fog vitába bocsátkozni vele Európában - fűzte hozzá -, legkevésbé az emberek. Ellentétben a bevándorlás kérdésével - jegyezte meg. Mint mondta, ennek azért van hatása, mert egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást. „Tehát, ha az ember minden nap találkozik a „nagyon differenciált, független, pártatlan és objektív” média agymosó hatásával, akkor természetesen egy idő után maga is másképp látja a világot, mint ahogy annak előtte” - mondta.  

Szerdai fóruma előtt Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője várta a házelnököt, neki is azt mondta, hogy fontos kérdésnek tartja, és nem jól idézték őt:

Az Index tudósítása szerint a fórumon is arról beszélt, hogy félreértették a szavait. És arról is, hogy a normális homoszexuálisok nem tartják magukat egyenrangúnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.