Merkel: Nem lesz közeledés a Néppárt és Salviniék között

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

Az Európai Néppárt (EPP) nem nyit az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini vezette Liga felé - jelentette ki Angela Merkel német kancellár egy csütörtöki lapinterjúban.

„Nem” 

- válaszolt röviden az EPP-hez tartozó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a Süddeutsche Zeitung kérdésre: el tudja-e képzelni, hogy közeledik egymáshoz az EPP és a Liga.

A megismételt kérdésre, hogy valóban nem lesz semmiféle együttműködés Salvinivel vagy hasonló csoportosulásokkal, kifejtette: nyilvánvaló, hogy az EPP-től nagyon eltérő szemléletű pártokról van szó, ami megmutatkozik például a migrációs politikában.  „Ez is egy oka annak, hogy az EPP miért nem nyit Salvini úr pártja felé” - mondta Angela Merkel, aki szerint „biztos, hogy Manfred Weber nem teszi függővé magát az ilyen pártok szavazataitól”, ha az Európai Bizottság elnöki tisztségének betöltéséről szavaznak az Európai Parlamentben. 

A Fidesz EPP-tagságáról szóló kérdésre azt válaszolta az EPP felállított egy háromtagú testületet a téma tanulmányozására, és „a megfelelő időben meghozza döntését”. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.