Szavazásos csalással nyert egy milliomos lánya az orosz Voice Kids tehetségkutatóban

külföld
2019 május 16., 15:16
comments 141

A Voice című tehetségkutató orosz kiadásának gyerekekre szabott verziójának végeredményét azután törölték el, hogy egy nyomozás arra jutott, csalással nyert a korábban győztesnek kihirdetett 10 éves lány, Mikella Abramova. 

photo_camera Mikella Abramova 

Abramova a telefonos szavazatok 56,5 százalékát kapta meg az állami tévében közvetített döntőben, és már az eredményhirdetés után rengetegen csalást kiáltottak. A fiatal lány egy ismert orosz popsztár, Alsou, valamint egy milliomos üzletember, Jan Abramov lánya. 

Az Egyes Csatorna egy külső IT-biztonsági céget kért fel a vádak ellenőrzésére, és így derült ki, hogy szavazatmanipulálás történt a hatodik évad döntőjében. A világszerte népszerű Voice Kids orosz gyártási jogát megvásárló csatorna az eredmények eltörlése mellett jelezte, hogy a gyerekek majd egy különleges műsorban térhetnek vissza. Szerintük az április 26-ai döntő volt az első és egyben az utolsó alkalom, hogy bárki befolyásolhatta volna a közönségszavazás végeredményét. 

Az egyelőre nem világos, hogy ki állt a manipuláció mögött, melyet a biztonsági cég szerint botokkal hajtottak végre: több mint 8000 szavazat például mindössze 300 telefonszámról érkezett, és végül a győztesre 30 ezer olyan szavazat érkezett, mely mögött feltehetően bot áll. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.