Szavazásos csalással nyert egy milliomos lánya az orosz Voice Kids tehetségkutatóban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Voice című tehetségkutató orosz kiadásának gyerekekre szabott verziójának végeredményét azután törölték el, hogy egy nyomozás arra jutott, csalással nyert a korábban győztesnek kihirdetett 10 éves lány, Mikella Abramova. 

Mikella Abramova 

Abramova a telefonos szavazatok 56,5 százalékát kapta meg az állami tévében közvetített döntőben, és már az eredményhirdetés után rengetegen csalást kiáltottak. A fiatal lány egy ismert orosz popsztár, Alsou, valamint egy milliomos üzletember, Jan Abramov lánya. 

Az Egyes Csatorna egy külső IT-biztonsági céget kért fel a vádak ellenőrzésére, és így derült ki, hogy szavazatmanipulálás történt a hatodik évad döntőjében. A világszerte népszerű Voice Kids orosz gyártási jogát megvásárló csatorna az eredmények eltörlése mellett jelezte, hogy a gyerekek majd egy különleges műsorban térhetnek vissza. Szerintük az április 26-ai döntő volt az első és egyben az utolsó alkalom, hogy bárki befolyásolhatta volna a közönségszavazás végeredményét. 

Az egyelőre nem világos, hogy ki állt a manipuláció mögött, melyet a biztonsági cég szerint botokkal hajtottak végre: több mint 8000 szavazat például mindössze 300 telefonszámról érkezett, és végül a győztesre 30 ezer olyan szavazat érkezett, mely mögött feltehetően bot áll. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.