- Te, Aladár, nem gurulunk át Nagykátára lövöldözni egy kicsit?
- De mire?
- Hát csak úgy poénból az emberekre a kocsiból.

Folytatólagosan, fegyveresen elkövetett garázdaság miatt 90 nap börtönre ítélte a  Budapest Környéki Törvényszék gyorsított eljárásban azt a férfit, aki társával együtt egy autóból egy airsoft fegyverrel lövöldözött április 21-én délben. A másik vádlottat, a felbujtót 160 óra közmunkára ítélte a bíróság. A törvényszék közleménye szerint a két férfi

saját személygépkocsijukkal Tápióbicske-Nagykáta útvonalon céltalanul autóztak, majd a náluk lévő - valódi fegyvernek látszó – Airsoft fegyverrel szórakozásból gumilövedékekkel lövöldözni kezdtek.

Egy tápióbicskei férfi a háza előtt a kertészkedett, ő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mikor eltalálták az autóból.

(A címlapos kép csak illusztráció, és fogalmam sincs, hogy bármelyik elkövetőt Aladárnak hívják-e. A cím feletti képen a lövöldözéshez használt airsoft fegyver látható.)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.