Tévedésből egy 1,6 millió forintos vörösbort szolgáltak fel egy vacsorázó társaságnak Manchesterben

külföld
2019 május 16., 16:37

Nem szokványos hiba történt egy manchesteri étteremben: a Hawksmoor Manchester Twitteren közölte, hogy reméli, vendégeik élvezték a náluk töltött estét, miután tévedésből a pincértek egy üveg 2001-es Chateau le Pin Pomerolt szolgáltak fel a számukra.

Ennek a vörösbornak a palackára 4500 font, azaz 1,6 millió forint fölött van. A vacsorázó társaság amúgy egy 260 fontos bordeaux-it rendelt ki ugyanabból az évjáratból, de véletlenül a 17-szer drágább palackot vitték ki nekik. 

link Forrás

A BBC arról ír, hogy a beszámolók szerint  a hibát elkövető alkalmazott teljesen kiborult, és úgy kellett noszogatni arra, hogy ne omoljon össze, hanem csinálja tovább az estét. A hibát amúgy az étterem menedzsere szúrta ki, aki azt is elmondta a lapnak, hogy egy másik éttermük személyzete segítette ki őket ezen az estén, és amikor egyikük elment megkeresni a bort a pincér számára, rosszat választott ki. 

A vacsorázó társaság állítólag nagyon élvezte a bort, és rendeltek még egy palackkal, nem is tudván arról, hogy épp egy borritkaságot isznak. Második palack viszont már nem volt a borból, a menedzser ekkor jött rá a hibára. 

Az étterem vezetője szerint a pincérnő amúgy zseniális alkalmazottuk, és nincs értelme kritizálni őt egy egyszeri hiba miatt. 

Borszaklapok szerint a 2001-es Chateau le Pin Pomerolból összesen 500 palacknyi készült, a vivno.com boroldal pedig legendásnak és mitikusnak nevezte a bort. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.