Alabama kivégzett egy gyilkost egy nappal azután, hogy az élet védelme érdekében lényegében betiltották az abortuszt

Csütörtökön végrehajtották a halálos ítéletet Alabama államban a gyilkosságért elítélt Michael Brandon Samrán, egy nappal azután, hogy a szövetségi állam olyan törvényt fogadott el, ami az emberi élet szentségére hivatkozva lényegében betiltotta az abortuszt.

A New York Times riportja szerint az alabamai konzervatívok között is sokan vannak, akik szerint az abortusztilalom és a halálbüntetés alkalmazása ellentétben áll egymással. Az egyik, abortusz szigorításáért lobbizó konzervatív csoport vezetője például nyilatkozott is az újságnak, azt mondta, hogy ő ugyanazon az alapon ellenzi a halálbüntetést, amiért az abortuszt, szerinte ugyanis az emberi élet az anyaméhben, és azon kívül is szent, így annak kioltása mindenképpen bűn.

A szövetségi államban további 176 ember van, akit halálra ítéltek, közülük sokan már több mint 20 éve várnak a halálsoron. (New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.