Bojkottálta a Fidesz a kilakoltatási moratórium lejárta miatt összehívott rendkívüli ülésnapot

POLITIKA
2019 május 17., 07:35
comments 210

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt elmaradt az egyre súlyosbodó lakhatási válság miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülés pénteken. 

link Forrás

Ellenzéki pártok és független országgyűlési képviselők azért kezdeményezték az Országgyűlés összehívását, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium. A Jobbik, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, és az LMP közös közleményben figyelmeztettek: azonnali segítség kell,

"újra családok ezrei kerülhetnek utcára, tavaly több mint háromezer családot lakoltattak ki."

link Forrás

Hozzátették: az Alaptörvény kimondja, hogy Magyarország törekszik arra, hogy mindenki számára biztosítsa "az emberhez méltó lakhatás feltételeit", de az állam gyakorlatban nem tesz semmit. 

A Fidesz-KDNP frakció az ülés előtt közölte: nem vesznek azon részt, mert "

"azok az ellenzékiek akcióznak most a parlamentben, akik devizahitelekbe hajszolták az embereket, de egyetlen, a bajba jutottakat segítő intézkedést sem szavaztak meg."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.