Fegyvert rántott valaki egy Tömő utcai építkezésen

Olvasónktól kaptuk az infót, hogy tegnap „a VIII. kerület Tömő utcában a felújítás alatt levő SOTE Onkológiai Központjához golyóálló mellényben érkeztek 6-7 rendőrautóval a hatóság emberei. Az utcán lezárták és negyed 8-tól fél 10-ig zárva tartották. Egyesével szólították be a területen összeterelt 40-60 embert, és így folyt a tanú meghallgatás” - így a levél, amely szerint az épületben felújítás zajlik már több hónapja, és az ott dolgozó munkások „naponta nehezítik meg a környéken élők napjait a házak tövében folytatott rendszeres italozással és szemeteléssel.”

A kétségkívül jelentős rendőri jelenlétről képet is küldött:

Megkérdeztük a rendőrséget, és válaszuk alapján valóban a munkások között tört ki a balhé. A BRFK olyan bejelentést kapott, hogy

„egy építkezésen több férfi szóváltásba keveredett, és az egyiküknél fegyver van”.

A kiérkező rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az építkezésen több alkalmazott szóváltásba keveredett egy férfivel. A kialakult konfliktus közben a férfi a nála lévő gumilövedékes fegyverét elővette, de lövéseket nem adott le, a fegyvert senkire nem fogta rá, valamint senki sem sérült meg. 

A VIII. kerületi kapitányság a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt az eljárás lefolytatása céljából a keletkezett iratokat megküldi a férfi lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságnak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.