Orbán: Egy pénzzel jól kitömött liberális maffia próbál meg gondolkodási keretet ránk erőltetni

POLITIKA
2019 május 17., 06:20
comments 382

„Sőt, többen is vannak”, válaszolta a kormányfő arra kérdésre a Kossuth rádióban péntek reggel, hogy tudta-e, hogy van egy ikertestvére az Egyesült Államokban. Cornstein nagykövet számolt be arról a 444-nek, hogy a hétfői washingtoni találkozón Donald Trump nevezte így a magyar miniszterelnököt. 

„Vagyunk többen a világban: az izraeli miniszterelnök, Indiában is ez a helyzet, Olaszországban, Magyarországon, Lengyelországban, Amerikában. Vannak olyan a nép által megválasztott vezetői a világ országainak, akik a saját országuk ügyét teszik az első helyre, és nem egy világkormány felépítéséért dolgoznak, hanem azt kifejezetten ellenzik. Én is ellenzem,”

folytatta Orbán Viktor. 

link Forrás

Közölte: Donald Trumppal egyeztettek konkrét üzleti ügyekről, de ezek részleteiről csak annyit árult el, hogy téma volt a romániai gázkitermelés, és a haderőfejlesztés is. Utóbbi egy közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer, tette hozzá.

„A nagy európai országok, pestiesen fogalmazva, etetnek bennünket. Szoktam is nekik mondani, hogy nem tollas a hátunk,”

mondta. Szerinte a nyugat-európai országok kijátsszák a közép-európai nemzeteket például Kína és Oroszország piacairól. Utóbbinál a szankciókat használják eszköznek erre, ha pedig az előbbivel üzletelnek, azt a nyugatiak szóvá teszik. Kijelentette: „van itt egy európai hazugság. Miközben a kisebb közép-európai országokat próbálják féken tartani azzal,” hogy kritizálják a külpolitikájukat, ők pénzt csinálnak és valójában attól félnek, hogy ezek az ország vesznek el tőlük üzleti lehetőséget.    

link Forrás

A jövő heti EP-választásról Orbán azután, hogy hangsúlyozta, nem akar erős szavakat használni a kampány vége felé, kijelentette: 

„létezik egy liberális hálózat, egy liberális maffia, amit jól kitömnek pénzzel és sok emberből áll. Politikusokat, újságírókat, elemzőket foglalkoztatnak, akik bizonyos képzetek kialakításán dolgoznak, amely egyfajta összefüggés-rendszert alkotva a politikusok számára is, mint valóság jelenik meg. Amikor elképzelik, hogy mit akarnak, akkor csak ebben az összefüggés-rendszerben tudnak gondolkozni”.

link Forrás

Orbán szerint a bevándorlás erre jó példa: a liberális maffia azon dolgozik, hogy elhitesse a világgal, hogy a migráció egy olyan jelenség, amit nem lehet megállítani. 

„Létezik tehát egy ilyen szellemi hálózat Európában, ami fontos kérdésekben alapvetően szellemileg is meghatározott, de üzletileg is motivált kérdésekben megpróbál egy ilyen gondolkodási keretet ránk erőltetni,”

mondta a magyar miniszterelnök. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.