Orbán: Egy pénzzel jól kitömött liberális maffia próbál meg gondolkodási keretet ránk erőltetni

2019 május 17., péntek 6:20
402

„Sőt, többen is vannak”, válaszolta a kormányfő arra kérdésre a Kossuth rádióban péntek reggel, hogy tudta-e, hogy van egy ikertestvére az Egyesült Államokban. Cornstein nagykövet számolt be arról a 444-nek, hogy a hétfői washingtoni találkozón Donald Trump nevezte így a magyar miniszterelnököt. 

„Vagyunk többen a világban: az izraeli miniszterelnök, Indiában is ez a helyzet, Olaszországban, Magyarországon, Lengyelországban, Amerikában. Vannak olyan a nép által megválasztott vezetői a világ országainak, akik a saját országuk ügyét teszik az első helyre, és nem egy világkormány felépítéséért dolgoznak, hanem azt kifejezetten ellenzik. Én is ellenzem,”

folytatta Orbán Viktor. 

Közölte: Donald Trumppal egyeztettek konkrét üzleti ügyekről, de ezek részleteiről csak annyit árult el, hogy téma volt a romániai gázkitermelés, és a haderőfejlesztés is. Utóbbi egy közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer, tette hozzá.

„A nagy európai országok, pestiesen fogalmazva, etetnek bennünket. Szoktam is nekik mondani, hogy nem tollas a hátunk,”

mondta. Szerinte a nyugat-európai országok kijátsszák a közép-európai nemzeteket például Kína és Oroszország piacairól. Utóbbinál a szankciókat használják eszköznek erre, ha pedig az előbbivel üzletelnek, azt a nyugatiak szóvá teszik. Kijelentette: „van itt egy európai hazugság. Miközben a kisebb közép-európai országokat próbálják féken tartani azzal,” hogy kritizálják a külpolitikájukat, ők pénzt csinálnak és valójában attól félnek, hogy ezek az ország vesznek el tőlük üzleti lehetőséget.    

A jövő heti EP-választásról Orbán azután, hogy hangsúlyozta, nem akar erős szavakat használni a kampány vége felé, kijelentette: 

„létezik egy liberális hálózat, egy liberális maffia, amit jól kitömnek pénzzel és sok emberből áll. Politikusokat, újságírókat, elemzőket foglalkoztatnak, akik bizonyos képzetek kialakításán dolgoznak, amely egyfajta összefüggés-rendszert alkotva a politikusok számára is, mint valóság jelenik meg. Amikor elképzelik, hogy mit akarnak, akkor csak ebben az összefüggés-rendszerben tudnak gondolkozni”.

Orbán szerint a bevándorlás erre jó példa: a liberális maffia azon dolgozik, hogy elhitesse a világgal, hogy a migráció egy olyan jelenség, amit nem lehet megállítani. 

„Létezik tehát egy ilyen szellemi hálózat Európában, ami fontos kérdésekben alapvetően szellemileg is meghatározott, de üzletileg is motivált kérdésekben megpróbál egy ilyen gondolkodási keretet ránk erőltetni,”

mondta a magyar miniszterelnök. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt