Egy ohiói orvos legkevesebb 177 sportolót zaklatott szexuálisan vizsgálat közben

A sportolók orvosa legkevesebb 177 fiatal diákot zaklatott szexuálisan 1979 és 1997 között - derítette ki az Ohio Egyetem vizsgálata.

Dr. Richard Strauss-t azzal gyanúsítják, hogy tapogatta a fiatal férfiakat, és “szükségtelen” vizsgálatokat végzett rajtuk el. Többek között a nemi szerveiken.

16 sportág sportolóit kezelte. A jelentés azt is kihangsúlyozza, hogy az egyetemi vezetés a diákok panaszai ellenére sem előzte meg a zaklatásokat, mert nem nyomoztak megfelelően. Ez pedig elfogadhatatlan.

A jelentés szerint a zaklatások különböző helyeken történtek a kampuszon: öltözők, vizsgálók, szaunák. Az áldozatok szerint Strauss viselkedése nyílt titok volt. “Sajnáljuk, hogy ez megtörténhetett” - mondta az egyetem elnöke, Michael Drake, de hozzátette, hogy ezek két évtizede történtek, és ez már nem az az egyetem.

Az egykori áldozatok közül többen beperelték az egyetemet. “Álmok dőltek össze, kapcsolatok sérültek, és a károk már a mi gyerekeinket és érintik, hiszen sokan annyira féltőek lettünk, hogy az eltorzítja a gyerekeinkkel való kapcsolatot” - mondta Kent Kilgore, az egyetem egykori úszója.

Strauss 2005-ben öngyilkos lett. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.