Egy ohiói orvos legkevesebb 177 sportolót zaklatott szexuálisan vizsgálat közben

A sportolók orvosa legkevesebb 177 fiatal diákot zaklatott szexuálisan 1979 és 1997 között - derítette ki az Ohio Egyetem vizsgálata.

Dr. Richard Strauss-t azzal gyanúsítják, hogy tapogatta a fiatal férfiakat, és “szükségtelen” vizsgálatokat végzett rajtuk el. Többek között a nemi szerveiken.

16 sportág sportolóit kezelte. A jelentés azt is kihangsúlyozza, hogy az egyetemi vezetés a diákok panaszai ellenére sem előzte meg a zaklatásokat, mert nem nyomoztak megfelelően. Ez pedig elfogadhatatlan.

A jelentés szerint a zaklatások különböző helyeken történtek a kampuszon: öltözők, vizsgálók, szaunák. Az áldozatok szerint Strauss viselkedése nyílt titok volt. “Sajnáljuk, hogy ez megtörténhetett” - mondta az egyetem elnöke, Michael Drake, de hozzátette, hogy ezek két évtizede történtek, és ez már nem az az egyetem.

Az egykori áldozatok közül többen beperelték az egyetemet. “Álmok dőltek össze, kapcsolatok sérültek, és a károk már a mi gyerekeinket és érintik, hiszen sokan annyira féltőek lettünk, hogy az eltorzítja a gyerekeinkkel való kapcsolatot” - mondta Kent Kilgore, az egyetem egykori úszója.

Strauss 2005-ben öngyilkos lett. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.