Meteorológiai értelemben is eljött a május!

időjárás
2019 május 19., 05:08
comments 79

Megérte türelemmel várni, így május 19-re meg is jött a hagyományos értelemben vett májusi időjárás. Az elmúlt napokhoz képest ez annyiban jelent változást, hogy

  • ugyan mennyiségre továbbra is sok csapadékra számíthatunk, de az elmúlt napok folyamatos esőzéseihez képest ez most hirtelen lezúduló záporok formájában érkezik;
  • így nemhogy borult nem lesz egész nap, de kifejezetten sok napsütésre számíthatunk;
  • a csúcshőmérséklet pedig akár 28 fok is lehet!

A fentiek közül záporokra, zivatarokra elsősorban északon, délutántól egyre többfelé számíthatunk. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környékén azonban felerősödhet.

Aki úgy tehet, mintha nem lenne holnap, annak feltétlen ajánlom a mai éjszakát, van, ahol még éjjel is lesz 20 fok!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.