11 év után lekapcsolhatják a Vincent Lambert-t életben tartó gépeket

Vincent Lambert 2015. június 3-án a reimsi kórházban.Fotó: -/AFP

Még a héten lekapcsolhatják a gépeket, amelyek 2008 óta életben tartják Vincent Lambert-t. Lambert 2008-ban szenvedett motorbalesetet, azóta vegetatív állapotban van. Felesége, Rachel férje orvosai tanácsára már 2013-ban úgy döntött, hogy hagyják abba a kezelését. Döntését Lambert szülei a bíróságon támadták meg.

Lambert hívő katolikus szülei, Pierre és Viviane minden létező jogi fórumon megpróbálták megakadályozni fiuk létfenntartó gépeinek lekapcsolását.Fotó: FRANCOIS NASCIMBENI/AFP

Szörnyű családi dráma kerekedett ebből. Rachel és férje hat testvére határozottan szerette volna, ha lekapcsolják a férfi gépeit, mélyen hívő katolikus szülei és két másik testvére viszont minden létező jogi fórumon megtámadta döntésüket. És bár minden létező jogorvoslati lehetőséget kimerítettek - valamennyi bíróság a feleségnek adott igazat -, még mindig akadályozni próbálják a gépek lekapcsolását.

Lambert neje, Rachel öt évvel a baleset után férje orvosai tanácsára döntött úgy, hogy kapcsolják le.Fotó: FRANCOIS NASCIMBENI/AFP

Lambert orvosa, Vincent Sanchez viszont megerősítette, hogy ez még a héten bekövetkezik. Tájékoztatása szerint május 20-án beszüntetik Lambert gépi táplálását, hidratálását és szedálását. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.