11 év után lekapcsolhatják a Vincent Lambert-t életben tartó gépeket

külföld
2019 május 20., 07:23
Vincent Lambert 2015. június 3-án a reimsi kórházban.
photo_camera Vincent Lambert 2015. június 3-án a reimsi kórházban. Fotó: -/AFP

Még a héten lekapcsolhatják a gépeket, amelyek 2008 óta életben tartják Vincent Lambert-t. Lambert 2008-ban szenvedett motorbalesetet, azóta vegetatív állapotban van. Felesége, Rachel férje orvosai tanácsára már 2013-ban úgy döntött, hogy hagyják abba a kezelését. Döntését Lambert szülei a bíróságon támadták meg.

Lambert hívő katolikus szülei, Pierre és Viviane minden létező jogi fórumon megpróbálták megakadályozni fiuk létfenntartó gépeinek lekapcsolását.
photo_camera Lambert hívő katolikus szülei, Pierre és Viviane minden létező jogi fórumon megpróbálták megakadályozni fiuk létfenntartó gépeinek lekapcsolását. Fotó: FRANCOIS NASCIMBENI/AFP

Szörnyű családi dráma kerekedett ebből. Rachel és férje hat testvére határozottan szerette volna, ha lekapcsolják a férfi gépeit, mélyen hívő katolikus szülei és két másik testvére viszont minden létező jogi fórumon megtámadta döntésüket. És bár minden létező jogorvoslati lehetőséget kimerítettek - valamennyi bíróság a feleségnek adott igazat -, még mindig akadályozni próbálják a gépek lekapcsolását.

Lambert neje, Rachel öt évvel a baleset után férje orvosai tanácsára döntött úgy, hogy kapcsolják le.
photo_camera Lambert neje, Rachel öt évvel a baleset után férje orvosai tanácsára döntött úgy, hogy kapcsolják le. Fotó: FRANCOIS NASCIMBENI/AFP

Lambert orvosa, Vincent Sanchez viszont megerősítette, hogy ez még a héten bekövetkezik. Tájékoztatása szerint május 20-án beszüntetik Lambert gépi táplálását, hidratálását és szedálását. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.