Agyonlőttek egy transzgender nőt Dallasban

külföld
2019 május 20., 08:58
comments 183

Szombat reggel egy dallasi utcán találták vérbe fagyva Muhlaysia Bookert. A 23 éves transznőt agyonlőtték, a rendőrség szerint "gyilkos erőszak" áldozata lett.

link Forrás

A rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy gyűlöletbűncselekmény vagy bosszú áldozata lett-e. Az utóbbi azért merülhet fel, mert Booker már áprilisban is támadás áldozata volt, akkor egy közlekedési incidens során verték meg annyira, hogy agyrázkódást szenvedett és a csuklóját törte.

Az áprilisi incidensről felvétel is készült, amelyet a közösségi médiában nyilvánosságra is hoztak. Akkor Booker kiparkolás közben beletolatott egy autóba, aminek a vezetője pisztollyal fenyegetőzve tartóztatta fel. Az incidenst egyre többen figyelték a helyszínen. A rendőrség szerint "valaki" kétszáz dollárt ajánlott az egyik bámészkodónak, Edward Thomasnak, ha megveri Bookert.

A felvételen látható, hogy a 29 éves Thomas kesztyűt húz, és úgy megveri Bookert, hogy az súlyos sérüléseket szenved. Thomast már vád alá helyezték, annyit tagad, hogy a verés közben homofób kijelentéseket is tett volna.

A Human Rights Watch összesítése szerint tavaly legalább 26 transznemű esett gyilkosság áldozatául az Egyesült Államokban. Az áldozatok nagy része afroamerikai, mint Booker. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.