Egy amerikai milliárdos a diplomaosztón jelentette be, hogy kifizeti 396 végzős diákhitelét

Az atlanta-i Morehouse College végzős diákjainak nem mindennapi diplomaosztójuk volt. Az eseményen részt vett Robert F. Smith amerikai milliárdos befektető, akinek közel 5 milliárd dollárra becsülhető a vagyona (ez jóval több, mint ezer milliárd forint). Smith beszédet is mondott, olyan általánosabb dolgokkal kezdett, mint hogy “megvan bennetek az erő, hogy nagyok legyetek”.

Aztán egyszer csak azt mondta, “a családom nyolc generációja nevében, akik ebben az országban éltek, rakunk egy kis üzemanyagot a buszotokba”. Majd közölte, hogy az összes végzős diákhitelét kifizeti.

A bejelentést hatalmas ováció fogadta, többen nem akartak hinni a fülüknek. Íme egy videó a bejelentésről:

Smith 396 hallgató diákhitelét fogja kifizetni, az iskola vezetője szerint egyelőre még számolják, mennyi pénzébe fog ez kerülni, de valószínűleg több tízmillió dollárba. A diákoknak ugyanakkor hatalmas segítség a diákhitel kiegyenlítése, többen is azt nyilatkozták, hogy több tízezer dollárnyi hitelt kellett felvenniük a diplomaszerzéshez (vannak diákok, akiknek átszámolva tízmillió forintnál is többe került az amerikai felsőoktatás). (CNN, BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.