Egy amerikai milliárdos a diplomaosztón jelentette be, hogy kifizeti 396 végzős diákhitelét

külföld
2019 május 20., 17:55
comments 223

Az atlanta-i Morehouse College végzős diákjainak nem mindennapi diplomaosztójuk volt. Az eseményen részt vett Robert F. Smith amerikai milliárdos befektető, akinek közel 5 milliárd dollárra becsülhető a vagyona (ez jóval több, mint ezer milliárd forint). Smith beszédet is mondott, olyan általánosabb dolgokkal kezdett, mint hogy “megvan bennetek az erő, hogy nagyok legyetek”.

Aztán egyszer csak azt mondta, “a családom nyolc generációja nevében, akik ebben az országban éltek, rakunk egy kis üzemanyagot a buszotokba”. Majd közölte, hogy az összes végzős diákhitelét kifizeti.

A bejelentést hatalmas ováció fogadta, többen nem akartak hinni a fülüknek. Íme egy videó a bejelentésről:

link Forrás

Smith 396 hallgató diákhitelét fogja kifizetni, az iskola vezetője szerint egyelőre még számolják, mennyi pénzébe fog ez kerülni, de valószínűleg több tízmillió dollárba. A diákoknak ugyanakkor hatalmas segítség a diákhitel kiegyenlítése, többen is azt nyilatkozták, hogy több tízezer dollárnyi hitelt kellett felvenniük a diplomaszerzéshez (vannak diákok, akiknek átszámolva tízmillió forintnál is többe került az amerikai felsőoktatás). (CNN, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.