Elkapták bolti lopás közben Pécsen, erre a testvére adatait diktálta be a rendőröknek

A Pécsi Járásbíróság hétfőn szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt 2 évre próbára bocsátott egy tolvajt - közölte a Pécsi Törvényszék. A vádlott nőt a biztonsági őrök még tavaly júniusban egy pécsi áruházban tetten érték, amint a boltból különböző termékeket lopott összesen 20 255 forint értékben.

Most jön a trükk: a vádlott nem tartott magánál személyes okmányokat, az őröknek és a helyszínre érkező rendőröknek pedig a saját személyes adatai helyett testvére adatait adta meg.

Így indult el a szabálysértési eljárás, a hamis adatokat még a jegyzőkönyvben is rögzítették. A vádlott pedig a szabálysértési meghallgatási jegyzőkönyvet is testvére nevével írta alá.

Az ítélet jogerős.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.