Fegyenclázadás Tádzsikisztánban

külföld
2019 május 20., 06:48
comments 17

Legalább 29 rab és 3 fegyőr vesztette életét Tádzsikisztánban, ahol fegyenclázadás robbant ki egy, a fővároshoz közeli fegyenctelepen. A tádzsik igazságügyi minisztérium tájékoztatása szerint a lázadó fegyencek az ISIS-szel álltak kapcsolatban.

A lázadók késekkel és szúrószerszámokkal felfegyverkezve, szökés céljával túszul ejtették a létesítmény három alkalmazottját. Alkudozás kezdődött köztük és az őrök között, ez torkollt közelharcba. A rabok három fegyőrt meggyilkoltak, többet pedig megsebesítettek, viszont az őrök lelőttek 29 lázadót. A történtek hatására a büntetőtelepen megerősítették az őrséget.

Rövid időn belül ez már a második fegyenclázadás volt tádzsik büntetőintézetben. Tavaly novemberben, az ország északi részén fekvő Hudzsánd város fegyházában volt zavargás. Akkor a hivatalos adatok szerint 21 fegyencet öltek meg, valamint meghalt két fegyőr is. A fegyház további öt alkalmazottja megsebesült. A történtek miatt leváltották az ország büntetés-végrehajtási intézményeinek teljes vezetőségét. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.