Húszmillió forintos aranyrögöt talált egy fémdetektoros ausztrál

Megütötte az Isten lábát egy ausztrál férfi. Az ismerősei által tapasztalt hobbidetektorosként leírt férfi fémdetektorral járta a legnagyobb ausztrál aranykitermelő vidék, Kalgoorlie környékét, amikor egy cserjésben kutakodva 45 centi mélységben egy hatalmas aranyrögre bukkant.

Az öklömnyi méretű rög rendkívül sűrű volt, 1,4 kiló súlyú. Ennyi arany százezer ausztrál dollárt, átszámolva nagyjából húszmillió forintot ér.

Ausztráliában a megtaláló megtarthatja az ilyen aranyrögöket. Kalgoorlie környéke ezért népszerű terepe a detektorosoknak, akik viszonylag gyakran is találnak termetesebb darabokat. De a húszmillió forintos rög azért elég ritka, általában ennél jóval kisebb rögökből áll össze a zsákmány. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.