Még hogy ne őrködnének a választás tisztasága felett: a rendőrség nyomoz a Jobbik ajánlásain talált hamis aláírások miatt

2019 május 20., hétfő 3:10

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Jobbik EP-választási aláíróívein szereplő valótlan aláírások miatt, értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint az ügyben már meghallgatták Bertók Mártont, aki korábban feljelentést tett.

A lap leírása szerint Bertók "korábban a Jobbikkal szimpatizáló szegedi fiatalember", aki kikérte a Nemzeti Választási Irodától az adatokat arról, hogy mely pártok ajánlásai között szerepelnek adatai. Ebből tudta meg, hogy neve, címe, személyi azonosítója és aláírása a tudta nélkül került a Jobbik ajánlóívére.

A rendőrségi meghallgatáson kiderült, a Jobbik aláíróívén hamis aláírás szerepel, mesélte Bertók a Magyar Nemzetnek.

Az aláíróíveken Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnökének aláírása is szerepelt. Bertók állítja, hogy személyesen is ismerik egymást. Tóth a Fideszhez nagyon nagyon közeli szegedma.hu érdeklődésére azt mondta, szándékos szabotázsra gyanakszik. Mint mondta, más pártokhoz hasonlóan a Jobbik aláírásgyűjtői sem rendelkeznek olyan hatósági jogosítvánnyal, amellyel hitelt érdemlően ellenőrizni tudnák az aláírók személyazonosságát, hogy kiszűrhessék a rossz szándékú aláírókat.